lördag 9 maj 2009

Moraliska Amerika

Det är svårt att inte bli förbannad och upprörd, men också frustrerad och faktiskt helt oförstående inför USA:s totala ointelligens när det kommer till "Don't ask -don't tell"-policyn som rättfärdigar avsked inom det militära på grund av sexuell läggning!
Enligt USA:s militära ledning är skälet bakom policyn att homosexuella militärer skulle tära på övrig personals moral, särskilt stridsmoralen när trupperna sänds ut i krigsområden.

Jag förstår faktiskt inte. Verkligen inte. Jag försöker förstå hur högt uppsatta utbildade människor i världens centrum och i den största demokratin av dom alla, om man får tro deras egna uppblåsta egon, på allvar kan tro och tycka att homosexualitet är en faktor som påverkar stridsmoralen. Hur kan de vara sämre som yrkespersoner än heterosexuella? Men om skälet uppges vara "bristande moral hos trupperna" -då ligger problemet hos trupperna och inte hos de enskilda homosexuella? Det går ju att likställa med våldtäktsfall där kvinnan utpekas som medskyldig för att mannen inte kunnat hindra sin lusta pga av kvinnans klädsel. Problemet kan ju aldrig ligga hos kvinnan i det fallet!

Bara under förra året avskedades 726 militärer av den enkla anledningen att de var homosexuella. Totalt har minst 12.500 fått gå av samma anledning sedan 1993 då principen infördes. Det känns för mig helt ofattbart!

Men vi lyfter på hatten för Obama som har LOVAT att förändra regelverket, även om det kommer att ta tid!

1 kommentar:

Fru Staron, Staronborg sa...

Herregud, dessa siffror hade jag inte koll på. Galet!

Det är bara att hoppas att Herr President gör sitt jobb..