torsdag 4 juni 2009

The friendship

Idag har jag gjort min första dag på kontoret. Något trött då någon ringde mig mitt i natten på mobilen varav jag utan klocka och tidsuppfattning hade svårt att sova. Arbetarna utanför mitt fönster bankade och slog iaf till klockan 00.00 (då jag hade smsat en kollega om tiden) - vilket kanske tecknar om arbetsförhållandena i landet?


Everyday-Dhaka har idag bjudit på människor som sover på refugerna oberörda av trafikkaoset som utspelar sig runt omkring dom. På kontoret inför ett möte ringde den första personen 5 minuter innan utsatt tid och meddelade förhinder och när vi ringer upp den andra personen för att meddela att mötet måste ställas in har han ändå glömt bort det.

Kvällen har tillbringats med middag hemma hos min företrädare, Gabrielle. God mat och mysigt sällskap. Nedan kan ni se vilken fin present Gabrielle fick av mina kollegor (hennes ex-kollegor). The Friendship (most kitschig ever) skall bli en vandringsgåva som cirkulerar i Dhaka. Så den lär vi se mer av!

4 kommentarer:

Cina sa...

Hej Hanna!

Va fint att se att du kommit fram ordentligt. Vi hann inte säga "hej då". Kanske lika bra det!? Du kommer ju snart igen :O)

Jag hoppas att sömnen kommer att bli bättre så småningom.. Och jisses vilken urtjustig present!! Vilken lycka att äga en sådan ;O)

Stor kram till dig!

Katarina sa...

Detta är bara för att du också är en språkpolis av rang: sover folk verkligen på centrifugerna? Vad centrifugerar man mitt på gatorna egentligen? Har man drive in-tvätt? Så många frågor! =)

Mötesandan känns oroväckande lik den i Zambia. Rusta dig med tålamod!

Och otroligt snajdig present!

Hanna sa...

Haha jeez! Gud vad roligt! Får jag skylla på att klockan var 2.30 efter ett par glas rödvin och fortfarande jetlagad?:D

Katarina sa...

Haha, klart du får. Även solen har sina fläckar vetdu!